Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Evlilik Öncesi Riskler – Sohbet Hattı

| Sohbet Hatları | Şubat 7, 2018

   Evlenme hazırlıkları sürecinde ya da sonrasında birçok risk faktörleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yazımda siz sohbet hattı kullanıcıları için evlilik öncesi risklerden bahsedeceğim. Peki bu durumu nasıl yönete bilirsiniz? Evlilik kararının alınmasıyla başlayan süreç çoğu zaman mutlulukla devam etse de bazen sorunları da beraberinde getire biliyor. Özellikle de genç evlilerin geldikleri aile ile ilgili yaşadıkları sorunlar çoğu zaman şaşırtıcı ola biliyor. Peki, evlilik hazırlıkları yapılırken yaşanan sıkıntılar nelerdir? Evliliğin, ailelerin güç savaşı haline gelmesi nasıl önlenebilir? Evlilikte karşılaşılabilecek risk faktörleri nelerdir? Uzmanlar evlilik sürecini iyi yönetmenin yollarını açıklıyor. Evlenme kararı verildikten ve tarih belirlendikten hemen sonraki sürecin keyifli bir şekilde geçmesi gerekirken aksine çok yoğun ve insanı yoran bir süreç yaşanabiliyor. Eve alınacak halı, oturma düzeni, buzdolabı gibi bütün bunların kararının verilmesi söz konusu olduğunda, bazen evlenecek iki genç insan işin en başında sınır koyamadıklarından pasif kalabiliyor. Aileler ve özellikle de anneler; söz sahibi olmak, yakınlığı sağlayabilmek, kopuşun acısını dindirebilmek için sürece müdahale edebiliyor. Destek verirken ailelerin amacı, çocuklarından ayrılacakları için ayrılığın verdiği acıyı azaltmak ya da gücü kaybetmemek olmamalıdır. Dolayısıyla çok keyifli olması gereken bir süreç çok sancılı ve stresli hâl alabiliyor. Sevgili sohbet hattı kullanıcıları gelişen sorunları çözmek için de her ailede bulunan akil insanlardan destek alınabilir. Bu kişiler sağduyuludurlar ve ilişkilerin toparlanmasına ve düzgün gitmesine katkıda bulunurlar. Sevgili sohbet hattı kullanıcıları evlilik öncesinde ve sonrasında karşılaşılabilecek risk faktörlerinin de doğru bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu riskleri şöyle sıralıyor:

Hor görme: Tartışmalarda aşağılama, küçük görme, iğneleme, küçümseme, alay etme anlamına gelen sözler, jest ve mimikler hor görmeye yol açıyor.

Eleştiri: Tartışmalarda kişiliğe yönelik suçlamalar olabiliyor.

Suçlama ve savunma: Tartışmalarda şikâyeti suçlamadan ayırmak gerekiyor. Suçlanan bir insanın kendini savunması doğaldır. Ama evlilik ilişkisinde kişinin karşı suçlamaya girmeden de olsa kendini savunması, ne yazık ki bir işe yaramıyor. Tersine, savundukça karşı taraf suçlamalarına devam ediyor.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.